RESEPI SAMBAL TUMIS UDANG BERSAMA PETAI.



Menu yang tak kan muak..hehehe... Sangat sedap kalau dicampur dengan petai...

Jom masak dengan saya utk menu tengahari nanti... Resepi nya ada dibawah nie yer uolls....


SELAMAT MENCUBA!!!!


Bahan-bahan:

Udang
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
3 sudu besar cili giling
1 asam keping (boleh juga guna air asam jawa)
Garam
Gula


Cara-Cara:
Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan putih yang ditumbuk. Kemudian masukkan cili giling. Tumis sehingga cili benar benar masak.

Masukkan sedikit gula dan dikacau lagi. Masukkan sedikit air dan petai. Apabila petai agak lembut, masukkan udang dan dikacau rata sehingga udang masak.

Masukkan garam dan asam keping. Sesuaikan rasa dan bolehlah diangkat dari dapur. 



sumber

0 Response to "RESEPI SAMBAL TUMIS UDANG BERSAMA PETAI."

Post a Comment