RESEPI KUIH KASWI GANDUM LEMBUT.
Bahan Sirap :
5 cawan air
1 cawan gula merah
1 cawan gula pasir
1tsp browning sugar-hasue tambah
* Mas ikut Izah tambah beberapa helai daun pandan
Masakkan semua dan sejukkan.
Bahan :
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kanji @ ubi @ jagung
1 sudu kecil kapur kueh
Kelapa parut - yang muda
Sedikit garam
Cara:
Panaskan kukusan.
Ratakan sedikit minyak dalam loyang yang nak digunakan. Lapikkan pelastik saiz loyang.
Bancuh semua bahan hingga sebati dan tapiskan. Tuangkan dalam loyang.
Masakkan sehingga masak ( 30 minit ).
Tunggu sehingga sejuk baru boleh potong dengan pisau pelastik.
Kelapa muda digaulkan sedikit garam.
Lumurkan kaswi yang dipotong bersama dengan kelapa tadi.
sumber
0 Response to "RESEPI KUIH KASWI GANDUM LEMBUT."
Post a Comment