Gunakan ais krim scoop (ataupun sudu), kaupkan dan susun di atas baking tray yang dilapik dengan kertas parchment (baking paper) dalam jarak yg sesuai kerana biskut akan mengembang semasa dibakar.
Bakar selama 10-15 minit atau sehingga biskut menjadi keperangan.
Tips
Untuk mendapatkan biskut yang tebal dan rangup, masukkan ke dalam peti sejuk selama lebih kurang 1 jam sebelum dibakar.
RESEPI MANGGA ASAM BOI SIMPLE.
Assalamualaikum semua,
Trend terkini... MANGGA ASAM BOI... Memang terbaek lah rasanya... Yang xsuka boley jadi suka lah...hehehe.. So, …Read More...
RESEPI CUCUR MANIS GEBU.
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,
Cucur manis gebu selalu menjadi pilihan untuk sajian petang.. Sangat mudah untuk disediakan..…Read More...
RESEPI ROTI ARAB GORENG.
Roti arab goreng memang syok kalau makan dengan kari, tak kisah lah kari apa... Memang terbaek...hehehehe... Jom kita buat sama2, sebab s…Read More...
RESEPI ROTI SARANG LEBAH.
Hai semua,
Roti Sarang lebah in da house..hahahaha.... Terlajak lah rajin hari nie.. Alhamdulillah sangat sedap dan memamng mabeles (ba…Read More...
0 Response to "RESEPI BISKUT COKLAT CHIP."
Post a Comment