LAPISAN BAWAH
Bahan-bahannya:-
- 700gm ubi kayu (parut dan timbang)
- 100ml santan pekat
- 300ml air
- 250gm gula castor
- sedikit pewarna kuning
- Satukan kesemua bahan-bahan kedalam periuk dan kacau rata
- Masak semua bahan-bahan sehinga pekat
- Tuang kedalam loyang dan kukus selama 25 minit
Bahan-bahannya:
- 100gm tepung beras
- 50gm tepung ubi
- 50gm tepung gandum
- 2 tsp garam
- 200ml santan pekat
- 800ml air
- * sy guna 500 ml santan sederhana pekat dan 500 ml air
- Bancuh semua bahan-bahan diatas
- Tapis kedalam periuk, masak sehingga naik wap
- Tuang keatas lapisan bawah
- Kukus selama 30 minit.
SELAMAT MENCUBA.
0 Response to "RESEPI TALAM UBI KAYU."
Post a Comment